Laatste nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van onze school. Van veel items kunt u de foto's vinden op de fotopagina van dit schooljaar (zie Menu-item "Foto's").

Paasmaaltijd   19-04-2019

Donderdag 18 april werd er in alle groepen een Paasmaaltijd gevierd. De kinderen konden zich te goed doen aan allerlei lekkere en gezonde hapjes en drankjes. Op de fotopagina staan enkele foto's.

Koningsspelen 2019   12-04-2019

Vrijdag 12 april waren overal in Nederland weer de Koningsspelen. Voor onze kinderen stond de vossenjacht op het programma. 13 vossen hadden zich in het centrum van Hardenberg 'verstopt'. Nadat we samen in de gymzaal het Koningsdagdansje hadden gedaan en het Wilhelmus hadden gezongen, gingen de kinderen in groepjes de stad in om de vossen te zoeken. Er waren prachtige vossen bij; complimenten aan de ouderwerkgroep en de collega's die het allemaal hebben geregeld. Ook de tractatie onderweg en na afloop was prima verzorgd. Kortom.....een mooie, gezellige morgen. Dat we voor het eerst sinds de verhuizing weer allemaal samen, dus met de kleuters en groep 3, een feestje konden vieren, maakte het allemaal nog wat mooier. Op de fotopagina staan de foto's.

Techniekles   09-04-2019

De groep van meester Albert was maandag 8 april opnieuw op bezoek bij het Regional Techniek Centrum (naast onze noodlocatie). De kinderen hadden ruim van te voren al een werkstuk uitgekozen om te maken: nestkastjes en xylofoons. Alle spullen lagen klaar, maar er moest nog heel hard worden gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Gelukkig was er een aantal enthousiaste vrijwilligers om te helpen. Op de fotopagina staan enkele foto's.

Verkeersexamen   09-04-2019

Donderdag 4 april was het landelijke theoretische verkeersexamen. 17 PWS-ers deden hieraan mee. Ze slaagden allemaal. Dinsdag 9 april moest het praktische examen nog worden afgelegd. Hoewel we de route 's maandags een keer hadden verkend, was het allemaal best nog wel spannend. Sommige kinderen namen een verkeerde afslag, maar gelukkig werd dat niet als ernstige fout gerekend. 's Middags rond  14.30 uur kwam het verlossende telefoontje: Allemaal geslaagd!! Super gedaan! Gefeliciteerd! Op de fotopagina staan uiteraard weer de foto's.