Laatste nieuws


Hier vindt u het laatste nieuws van onze school. Van veel items kunt u de foto's vinden op de fotopagina van dit schooljaar (zie Menu-item "Foto's").


Bezoek veenmuseum   22-05-2019

Woensdag 22 mei is de groep van juf Rita naar het Veenmuseum in Vriezenveen geweest. Een meneer vertelde over wat turf was en waar het vandaan kwam. Daarna mochten we in een treintje en gingen we bij verschillende huisjes uitstappen. We zagen een oud winkeltje waarin ook een soort café was. We hebben een oud huisje gezien waar alleen zand op de grond was en waar de kinderen op zolder moesten slapen: wel 12 kinderen tegelijk! Heel dicht tegen elkaar aan: 4 kinderen op 1 meter ruimte! Ook hebben we bedsteden gezien waar de mensen zittend sliepen omdat ze bang waren dat ze dood gingen als je rechtop sliep, maar ook omdat er niet genoeg ruimte was. De buiten-w.c. kreeg heel veel aandacht van de kinderen. Geen toiletpapier maar een krant om de billen schoon te maken. Daar moesten ze toch niet aan denken. Op de fotopagina staan de foto's van het bezoek.

Top


Herdenking   10-05-2019

Vrijdag 10 mei hebben de leerlingen van juf Ingrid bij school een korte plechtigheid gehouden. Normaal gesproken vindt de bloemlegging plaats bij het monumentje ter nagedachtenis aan sergeant Eilander, maar in verband met de nieuwbouw is deze steen tijdelijk in opslag. Om de traditie toch in ere te houden zijn er bloemen gelegd bij een afbeelding van het monumentje bij de tijdelijke locatie aan de Parkweg. Het was eenwaardige herdenkng. Op de fotopagina staan enkele foto's. 
Top


Paasmaaltijd   19-04-2019

Donderdag 18 april werd er in alle groepen een Paasmaaltijd gevierd. De kinderen konden zich te goed doen aan allerlei lekkere en gezonde hapjes en drankjes. Op de fotopagina staan enkele foto's.
Top